2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Colleen Houck „Tigro beieškant"


  Neskaičiusiems knygos „Tigro užkerėjimas”, skaityti šio aprašymo nepatartina!
 

Colleen Houck
 Baigusi skaityti pirmąją Colleen Houck penkių dalių serijos knygą „Tigro užkerėjimas“, kelis mėnesius nekantravau pratęsti pažintį su jau pamiltais kūrinio veikėjais ir darkart leistis į kelionę po egzotiškąją Indiją. O laukti tikrai buvo verta – visų pirma, istorijos tęsinys maloniai nustebino savo apimtimi. Nors kilo įspūdis, jog jį įveikti prireiks nemažai laiko, tie 544 puslapiai, pradėjus akims bėgioti po eilutes, ėmė verstis, rodos, patys savaime ir pakako vos kelių dienų jiems įveikti. Nė kiek ne mažiau likau pakerėta knygos viršelio ir tuo, kad pasakojimas veiksmo, nuotykių, pavojų ir kvapą gniaužiančių kraštovaizdžio aprašymų gausa niekuo nenusileido pirmajai daliai, o kai kuriais aspektais netgi ją pranoko. Tad kupina neišdildomų įspūdžių šiandien kviečiu susipažinti su antrąja Colleen Houck serijos dalimi „Tigro beieškant“, kuri įtrauks Jus į nuotykių sūkurį ir neleis atsitokėti iki pat romano pabaigos.

 Po patrakusių pirmosios dalies įvykių, kurių metu Kelsė kovėsi su nemirtingomis būtybėmis ir bandė sudėlioti į visumą išsibarsčiusias pranašystės nuotrupas, kūrinio veiksmas iš Indijos persikelia į merginos gimtinę - Portlandą.  Čia aštuoniolikmetė mergina sugrįžta norėdama duoti Renui laisvės ir plyštančia iš skausmo širdimi visu pajėgumu stengiasi gyventi toliau: daug mokosi, mezga naujas pažintis, eina į pasimatymus su kitais vaikinais ir visomis išgalėmis stengiasi pamiršti už keliolikos tūkstančių kilometrų likusį mylimąjį. Bent jau tol, kol jis, neapsikentęs kankinančio atstumo, vieną gražią dieną pasirodo ant Kelsės namų durų slenksčio ir akimirksniu sugriauna visas jos pasistatytas užtvaras. O kartu su (ne)lauktu svečiu neilgai trukus atidunda ir nauji kvapą gniaužiantys pavojai, kurie sumaišys visas kortas ir privers merginą dar kartą dvejoti dėl savo likimo.

Knygos viršelis
 Romanas, galima sakyti, sudarytas iš dviejų skirtingų istorijų, nes pirmieji 150 puslapių skirti Kelsės ir Reno meilės reikalams, o visi likusieji – nutrūktgalviškiems nuotykiams Indijoje. Sunku ir pasakyti, kuri dalis man patiko labiau - skaitydama pirmąją negalėjau liautis kikenusi iš nevykusių Kelsės pasimatymų ir, kas be ko, atsispirti Reno žavesiui, o įnikusi į antrąją bent minutei užversti knygą nesužinojus, kas įvyks toliau. Autorė pasirinko išties įdomų būdą išbandyti Kelsės bei Reno santykių tvirtumą ir siužetą supynė taip, kad vaikinas sąžiningoje konkurencijoje stengtųsi vėl iš naujo užkariauti merginos širdį. Tad nuobodžiauti skaitant tiek pirmąją, tiek antrąją knygos dalį, patikėkit manimi, tikrai neteks.

 Šioje dalyje Colleen Houck išplėtojo Kelsės charakterį ir skaitytojams davė progą pažinti Kišano asmenybę. Jie dviese (Renas dėl tam tikrų susiklosčiusių aplinkybių buvo atskirtas nuo komandos) žengė dar vieną žingsnį seno indiško prakeiksmo panaikinimo link ir didelės ištvermės reikalaujančios kelionės metu itin suartėjo vienas su kitu. Autorė supynė tokį meilės trikampį, kad netgi privertė Kelsę susimąstyti, kuris – baltasis ar juodasis tigras – jai patinka labiau! Be to, rašytoja merginai taip pat leido atrasti savyje naujų charakterio savybių, kurių dėka ji ženkliai paaugo mano akyse – atsikračiusi nevisavertiškumo komplekso ir suvokusi, ko nori iš gyvenimo, ji ėmė kovoti už tai, kuo tiki, tapo drąsesnė, ryžtingesnė, kas pagaliau leido visiškai su ja susitapatinti. 
 
Prancūziškas viršelis
 Kaip ir pirmojoje, antroje serijos dalyje netrūko išsamių ir labai detalizuotų aplinkos aprašymų, kuriuos skaitydama pasijaučiau lyg 5D kine: rodos, savo akimis regėjau Tibeto lygumą, kopiant į Everestą jaučiau kaulus stingdantį šaltį, kartu su Kelse ir Kišanu ragavau įstabius silvanų paruoštus patiekalus, drebėjau iš baimės kaudamasi su milžiniškais paukščiais ir karingai perėjau keturių namų išbandymus. Be to, Colleen Houck supažindino skaitytojus su dar daugiau Indijos mitų ir legendų (kurių man, tiesą sakant, netgi pasirodė truputėlį per daug) ir tokiu būdu labai įtraukė į knygos siužetą. 

 Romanas „Tigro beieškant“ yra absoliučiai unikalus, kiekvieno paauglio ir suaugusiojo dėmesio vertas kūrinys, kupinas magijos ir kvapą gniaužiančių nuotykių, kurie tik ir laukia būti atrasti. Jo pasakojimo pabaiga palies kiekvieno širdį ir sukels tokį jausmų pliūpsnį, kad iš nekantrumo sužinoti, kaip viskas pasibaigs, norėsis nusigraužti nagus! Taigi, jei vis dar neapsisprendėte, ar verta paimti šią seriją į rankas, sklaidau Jūsų abejones ir sakau tvirtą taip - intriguojanti, išmoninga ir nestandartinė istorija, nė kiek neabejoju, paliks Jums neišdildomą įspūdį.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą